Foto: Sputnik/Scanpix

Telekanāla "Fox News" raidījumu vadītājs Bils O'Reilijs, kurš intervijas ar ASV prezidentu Donaldu Trampu laikā Krievijas līderi Vladimiru Putinu nosauca par slepkavu, sola par savu izteikumu atvainoties ne agrāk kā pēc sešiem gadiem, ziņo portāls "Currenttime".

Sestdien publicētā intervijā, kurā Tramps atzina, ka respektē Putinu, O'Reilijs Krievijas līderi nodēvēja par slepkavu. "Tomēr viņš [Putins] ir slepkava," viņš iejaucās Trampa teiktajā.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs 6. februārī žurnālista repliku nosauca par aizvainojošu un pauda vēlmi sagaidīt telekanāla atvainošanos.

Otrdien O'Reilijs paziņoja, ka ir gatavs atvainoties par saviem vārdiem, bet ne agrāk par 2023. gadu.

"Es strādāju pie atvainošanās, bet tas var aizņemt zināmu laiku. Ja vēlaties, varat to pārbaudīt 2023. gadā," viņš paziņoja TV ēterā.

Žurnālists arī paskaidroja, ko domājis, nosaucot Putinu par slepkavu. Tiem, kas vēlas uzzināt "skarbo stāstu" par Putinu, O'Reilijs ieteica palasīt "The Washington Times" autora Bila Gerca grāmatu "iWar". Darbā tiek runāts par bijušā Krievijas izlūkdienesta darbinieka Aleksandra Ļitviņenko nāves apstākļiem.

Reaģējot uz žurnālista paziņojumu, Peskovs atbildējis, ka Kremlis ir gatavs pagaidīt līdz 2023. gadam, skaidro portāls.

"Mēs esam ļoti labi un ļoti pacietīgi. Atzīmēsim kalendārā 2023. gadu un atgriezīsimies pie viņa ar šo jautājumu," teicis Peskovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!