Foto: AFP/Scanpix

Francijas policija ir aizturējusi divus franču žurnālistus par mēģinājumu šantažēt Marokas karali Mohammedu VI, informēja ziņu avoti abu valstu tieslietu aprindās.

68 gadus vecais pētnieciskās žurnālistikas pārstāvis Ēriks Lorāns un viņa līdzzinātāja un līdzautore Katrīna Grasjē, kas strādā pie grāmatas par Marokas monarhu, tika aizturēti ceturtdien Parīzē pēc tikšanās ar Marokas amatpersonu, kuras laikā viņi saņēma naudu.

Lorāns jūlijā sazinājās ar Marokas karaļnamu un pastāstīja, ka raksta grāmatu par karali, kurā esot kompromitējoša informācija par viņu.

Lorāna pirmā tikšanās ar advokātu, kurš pārstāv Marokas karaļnamu, notika 11.augustā, un šīs tikšanās laikā Lorāns pieprasīja trīs miljonus eiro, lai šī grāmata netiktu publicēta.

Marokas varas iestāžu pārstāvji pēc tam vērsās Francijas policijā, kura sāka izsekot abus žurnālistus.

Policija nofilmēja vēl vienu tikšanos, kuras laikā Lorāns un Grasjē saņēma daļu pieprasītās naudas. Kad žurnālisti iznāca no restorāna, kur bija notikusi šī tikšanās, viņus aizturēja policija.

Lorāns un Grasjē ir arī sarakstījuši grāmatu par iepriekšējo Marokas karali Hasanu II, kura iznāca 1993.gadā un neizprovocēja nekādus protestus no monarha puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!