Francija ir piekritusi atļaut ASV izmantot tās gaisa telpu un sadarboties ar ASV jūras kara spēkiem Indijas okeānā gadījumā, ja ASV veiks atmaksas triecienus pret teroristiem, kas sarīkoja 11.septembra terora aktus Ņujorkā un Vašingtonā, trešdien paziņoja Francijas prezidenta administrācija.
"Francija devusi pozitīvu atbildi uz ASV lūgumu" pēc teroristu uzbrukumiem, sacīja Francijas prezidenta preses sekretāre Katrīna Kolonna. Pēc viņas teiktā, Francijas lēmums sadarboties ar Savienotajām Valstīm pieņemts pirms dažām dienām.

Šis paziņojums tika izplatīts pēc tam, kad Širaks tikās ar valdības pārstāvjiem, tostarp premjerministru Lionelu Žospēnu, ārlietu ministru Ibēru Vedrīnu un aizsardzības ministru Alēnu Rišāru, lai izvērtētu situāciju.

"Viņi apliecināja valdības apņēmību atvērt Francijas gaisa telpu ASV militārajām lidmašīnām un sadarbībai ar jūras kara spēkiem Indijas okeānā, lai palīdzētu aizsargāt un apgādāt amerikāņu kuģus," teica Kolonna.

Viņa piebilda, ka informāciju, kuru ASV sniedza NATO partneriem, "nerada šaubas par to, kas stāv aiz [11.septembra] uzbrukumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!