Foto: AFP/Scanpix
Francija atlikusi pirmā helikopteru bāzes kuģa "Mistral" piegādi Krievijai, bet tas nepārkāpj pārdošanas līgumu, piektdien norādīja kāds augsta ranga avots Krievijas aizsardzības nozarē.

"Francija pastāvīgi atliek pirmā "Mistral" piegādi, atsaucoties uz tīri tehniskiem cēloņiem, kas ir pieņemami saskaņā ar līgumu. Līdz šim mēs tam esam piekrituši," norādīja avots.

Francija 2011.gadā piekrita pārdot Krievijai par 1,2 miljardiem eiro divus modernus helikopteru bāzes kuģus. Pirmais no tiem būtu jāpiegādā oktobrī vai novembrī, otrs - 2015.gadā.

Septembra sākumā Parīze paziņoja, ka aptur pirmā karakuģa piegādi, jo "nav īstie apstākļi", lai kuģi piegādātu. Kāds avots Francijas diplomātiskajās aprindās atklāja, ka Parīze pieņēmusi šādu lēmumu, ieklausoties starptautiskās sabiedrības spiedienā. Tiesa, drīz pēc tam mediji, atsaucoties uz informētiem avotiem, ziņoja, ka rīkojums pārtraukt šo kuģu būvniecību nav dots.

Francijas prezidents Fransuā Olands vispirms izteicās, ka Francija piegādās Krievijai karakuģus "Mistral" tikai tad, ja Ukrainā būs iestājies miers, bet drīz pēc tam paziņoja, ka galīgo lēmumu pieņems līdz oktobra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!