Foto: EPA/LETA
Līdz ar arodbiedrību protesta akcijām daudzās Francijas pilsētās un tiem sekojošajiem streikiem Francijas, tostarp Parīzes, lidostās ir bažas par degvielas apjomu pietiekamību tuvākajām dienām, vēsta BBC.

Kompānija, kas piegādā degvielu Šarla de Golla lidostai, akcentē, ka degvielas rezerves pietiek līdz nākamās nedēļas sākumam. Toties Transporta ministrija atzinusi, ka degvielas rezerves pietiek līdz vēlai pirmdienai vai otrdienai.

Jau iepriekšējās dienās iedzīvotāji vairāk nekā ierasts pirka degvielu, tādējādi ātrāk samazinot degvielas krājumus uzpildes stacijās.

Taču bažas ir arī lidostās. Francijas lielākajā - Šarla de Golla - lidostā ir pietiekami daudz degvielas dažām tuvākajām dienām. Amatpersonas uzsver, ka valsts rūpējas par to, lai atjaunotu un nodrošinātu degvielas rezerves.

Ekonomikas ministre Kristīne Lagāra mudina cilvēkus "necelt paniku".

Vēstīts, ka sestdien ielās izgāja vairāki simti tūkstoši Francijas iedzīvotāju, kas protestē pret prezidenta Nikolā Sarozī ieplānoto pensiju reformu. Sarkozī plāno palielināt minimālo pensionēšanās vecumu no 60 līdz 62 gadiem, bet vecumu pensijas saņemšanai pilnā apjomā - no 65 līdz 67 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!