Francija Persijas līcī izvietojusi savu aviācijas bāzes kuģi "Šarls de Golls", lai tas piedalītos ASV vadītajā misijā pret grupējuma "Islāma valsts" (IS) kaujiniekiem Irākā, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas amatpersonu, ziņo aģentūra AFP.

""Šarla de Golla" iesaistīšana operācijā sākās šorīt," aģentūrai AFP atklāja kāds avots Francijas aizsardzības ministra Žana Īva Ledriāna birojā.

Pirmais "Rafale" iznīcinātājs pirmdienas rītā jau pacēlies no aviācijas bāzes kuģa, kas izvietots aptuveni 200 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Bahreinas. Aviācijas bāzes kuģis ļauj samazināt laiku, kas nepieciešams lidmašīnām, lai tās sasniegtu Irāku no līdz šim izmantotās bāzes Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE).

Francija jau kopš septembra piedalās ASV vadītajā koalīcijā pret radikālo grupējumu "Islāma valsts", kura kaujinieki kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un ir iekarojuši lielu daļu Irākas. Francija misijā piedalās ar deviņiem "Rafale" un sešiem "Mirage" iznīcinātājiem no bāzēm AAE un Jordānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!