Foto: AFP/Scanpix

Francijas skolu sistēmā un sabiedrībā kopumā pieaug musulmaņu kopienu nošķirtība jeb "geto veidošana", atsaucoties uz kādu laikraksta "Le Figaro" rokās nonākušu slepenu pretizlūkošanas dienestu dokumentu, raksta "GatestoneInstitute". Dokumentā minētie pētījuma rezultāti norāda, ka musulmaņu studenti pamazām veido aizvien neatkarīgāku paralēlo sabiedrību no pārējiem Francijas iedzīvotājiem.

Pētījumā konstatēts, ka vairāk nekā 1000 Francijas lielveikalos, tostarp lielākajās veikalu ķēdēs iegādājamas grāmatas, kuras atklāti aicina uz džihādu un ne-musulmaņu nogalināšanu. Tāpat tiek lēsts, ka aptuveni 60% no Francijas ieslodzītajiem jeb ap 40 000 cietumnieku ir "kulturāli vai iedzimti musulmaņi".

Kādā Parīzes piepilsētā pētījuma ietvaros veikts pētījums, nodalot radikālos musulmaņus no citiem ieslodzītajiem, lai ierobežotu citu radikalizēšanos. Šīm pārmaiņām sekojuši plaši ieslodzīto nemieri, teikts dokumentā.

Savukārt iedzīvotāju aptaujā konstatēts, ka aptuveni 66% Francijas iedzīvotāju uzskata, ka valstī ir pārāk daudz iebraucēju, bet 59% ir pārliecināti, ka imigranti necenšas integrēties. Pētījumā arī noskaidrots, ka 63% uzskata, ka islāms nav savienojams ar Francijas vērtībām.

Lai gan Francijā likums neļauj oficiāli ievākt datus par tās pilsoņu rasi un ticību, pētījums tapis balstoties uz vairākiem citiem mazākiem pētījumiem, ar mērķi apzināt aptuveno no musulmaņu zemēm nākušo cilvēku īpatsvaru.

Atklāts, ka Francijā 2014. gadā ir aptuveni 6,5 miljoni musulmaņu jeb 10% no 66 miljonus lielās nācijas. Līdz ar to Francijā ir lielākā musulmaņu kopiena Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!