Foto: AFP/Scanpix
Francijas iekšlietu ministrs Klods Geāns plāno 2011. gadā pārsniegt pērnā gada rekordu nelegālo imigrantu izsūtīšanā no valsts, pirmdien informē aģentūra "RIA Novosti".

Vēl gada sākumā Geāna priekštecis Briss Ortefē bija ieplānojis izsūtīt 28 000 nelikumīgo ieceļotāju, bet Geāns pacēlis "latiņu" līdz 30 000.

"Šobrīd šķiet, ka mēs varam sasniegt šo mērķi. Ja mēs to sasniegsim, tas būs labākais rezultāts vēsturē," atzinis iekšlietu ministrs.

Gada pirmajos septiņos mēnešos jau izsūtīti 17 500 migrantu, kas ir par 4 % vairāk nekā 2010. gada atbilstošā laika posmā. Geāns norāda, ka izsūtīšanas procesu sekmē "nelegāļiem" paildzinātie administratīvā aresta termiņi.

Ministrs atgādina, ka iekšpolitikas prioritārie mērķi ir migrācijas plūsmu regulēšana "Francijas rītdienas vārdā", ievērojot vēsturiskās saknes, kultūru un sabiedriskās iekārtas pamatus. Tai jāļauj ārzemniekiem apgūt franču civilizācijas pamatus un integrēties sabiedrībā.

Geāna mērķis ir samazināt arī legāli ieceļojošo migrantu skaitu no 200 000 līdz 180 000 gadā.

Kā ziņots, Francija izpelnījās starptautisku kritiku, kad masveidā izsūtīja no valsts šeit legāli iebraukušos romu diasporas pārstāvjus, kuriem velāk netika izsniegtas uzturēšanās atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!