Foto: DELFI
Francijā jau septiņi bērni nonāca slimnīcā pēc saindēšanās ar zarnu nūjiņas infekciju, apēdot vietējā veikalā nopirktos bifštekus, ziņo FP.

Ceturtdien no rīta vienā no Lilles slimnīcām nonāca seši bērni ar zarnu nūjiņas infekcijas "E.Coli" izraisītās saslimšanas simptomiem. Bērniem sākās asiņaina caureja pēc tam, kad viņi ēda pusfabrikātu ražotāja "Seb" gatavotos bifštekus, kas iegādāti lielveikalu tīkla "Lidl" tirgotavās.

Savukārt sestdien no Amjēnas pilsētas slimnīcā nogādāts vēl viens bērns, kuram konstatēti tādi paši slimības simptomi.

Bifšteku ražotājs uzreiz pēc notikušā atsauca bifšteku partiju, kura, iespējams, kļuva par saindēšanās iemeslu. Kompānija arī paziņoja, ka gaļa, kas izmantota bifštekos, varēja būt iepirkta Vācijā, Beļģijā vai Nīderlandē.

Iepriekš Francijas veselības aprūpes eksperti paziņoja, ka valstī atrastā baktērija "nekādā veidā nav saistīta ar infekciju, kas uzliesmoja Vācijā" un prasīja jau 38 cilvēku dzīvību. Tuvākajā laikā eksperti sola atrast saslimšanas izraisītājus.

Jau ziņots, ka no bīstama dizentērijas paveida miruši aptuveni 30 cilvēki, saslimuši vairāk nekā 3000. Lielākais cietušo skaits ir Vācijā, taču inficēšanās gadījumi reģistrēti vēl 12 Eiropas Savienības valstīs.

Eksperti turpina meklēt, kas izraisa infekcijas saslimšanu, jo līdz šim aizdomas gan par Spānijas gurķiem, gan bietēm un vēlāk sojas pupiņam nav apstiprinājušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!