Tiesu izpildītāji ceturtdien Brestā jūrnieku un jūras festivālā konfiscējuši Krievijas burukuģi, kurš tiek uzskatīts par lielāko pasaulē. Kuģis konfiscēts Krievijas valsts parādu dēļ, informēja festivāla organizētāji.
Četrmastu burinieks "Sedov" konfiscēts saskaņā ar 1997.gada tiesas spriedumu, ar kuru Krievijai noteikts samaksāt vairākus miljonus dolāru kādai Šveices eksporta un importa kompānijai, aģentūrai AFP sacīja festivāla "Bresta 2000" pārstāvis. Četras dienas ilgais festivāls Bretaņas ostas pilsētā sākās ceturtdien.

"Krievija ir atzinusi savus parādus, taču atsakās tos samaksāt. Kuģim "Sedov" nav tiešas sasitības ar šo lietu, taču tas ir daļa no Krievijas īpašumiem, kas tai piederēja tiesas lēmuma pieņemšanas laikā," teica amatpersona.

Lai gan Krievijas burinieks var palikt pietauvots Brestas piestātnē, ceturtdien sākušās sarunas ar Šveices kompāniju par kuģa atdošanu, lai tas varētu apmeklēt arī citus šīsvasaras jūrniecības festivālus.

117,5 metrus garais buru kuģis, kura buru kopplatība ir 4192 kvadrātmetri, pieder Murmanskas kara flotes akadēmijai. Līdz ar kuģa 50 apkalpes locekļiem tas spēj uzņemt līdz pat 110 kadetiem, nākamajiem inženieriem un navigācijas speciālistiem, kā arī 50 pasažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!