Foto: F64
65 gadus vecais francūzis, kurš, domājams, uzturoties Dubaijā, bija inficējies ar jauno vīrusu, kas izraisa netipiskajai pneimonijai (SARS) līdzīgu saslimšanu, ir miris, otrdien pavēstīja Veselības ministrijas amatpersonas.

"Pirmais pacients ir miris," paziņoja Veselības vispārējā direktorāta pārstāvis.

Mirušais vīrietis tika ievietots slimnīcā 23.maijā, un viņa sākotnējam palātas biedram vēlāk arī tika konstatēts jaunais vīruss, kas nodēvēts par nCoV-EMC.

Otrais inficētais Lilles slimnīcā atrodas kopš 9.maija.

Vīruss nCoV-EMC ir radniecīgs nāvējošajam SARS vīrusam, kurš pirms desmit gadiem parādījās Austrumāzijā, izraisot satraukumu par iespējamo globālo pandēmiju. Toreiz SARS vīruss prasīja aptuveni 800 cilvēku dzīvības.

Tikmēr Saūda Arābijas Veselības ministrija otrdien paziņojusi par pieciem jauniem inficēšanās gadījumiem.

Saūda Arābijā inficēšanās gadījumu skaits jau pārsniedzis 30, un 18 inficētie līdz šim ir miruši.

Bez Saūda Arābijas un Francijas inficēšanās gadījumi konstatēti Jordānijā, Katarā, Tunisijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Vācijā un Lielbritānijā.

Pagājušajā nedēļā jaunais vīruss, kas līdz šim kopumā prasījis 24 cilvēku dzīvības, tika pārdēvēts par Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusu jeb MERS.

Līdzīgi SARS, tas rada dziļu plaušu infekciju, un pacienti cieš no augstas temperatūras, klepus un elpošanas traucējumiem. Taču atšķirībā no SARS ar MARS inficētajiem drīzumā rodas arī nieru darbības problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!