Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns piektdien pārmetis Lielbritānijai Eiropas Savienības (ES) šantažēšanu saistībā ar Covid-19 vakcīnu piegādēm.

Ledriāns intervijā radio "France Info" sacīja, ka Lielbritānija izjūt arvien lielāku spiedienu, jo tai trūkst devu, lai vakcinētu otro reizi tos cilvēkus, kas jau ir saņēmuši vakcīnas pirmo devu.

"Jūs esat vakcinēti, kad esat saņēmuši abas devas. Pašreiz Francijā ar abām devām ir vakcinēti tikpat daudz cilvēku cik Apvienotajā Karalistē," norādīja Ledriāns, aicinot uz "sadarbības vienošanos" ar Londonu par "AstraZeneca" vakcīnu piegādi.

"Šādi spēlēt nevar, mazliet šantāžas tikai tāpēc, ka vēlējāties vakcinēt cilvēkus ar pirmo devu, un tagad jūs mazliet iepaliekat, jo jums nav otrās devas," norādīja Ledriāns.

Pēdējās domstarpības Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas starpā izcēlušās par "AstraZeneca" rūpnīcu Nīderlandē, ko Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons uzskata par daļu no Lielbritānijas piegāžu ķēdes.

ES ceturtdien brīdināja, ka aizliegs uzņēmumiem eksportēt Covid-19 vakcīnas uz Lielbritāniju un citām valstīm, kas labi apgādātas ar vakcīnām, kamēr tās neizpildīs solītās piegādes ES.

Saskaņā ar ziņu aģentūras AFP apkopotajiem datiem Lielbritānijā ar abām vakcīnas devām sapotēts 4,1% iedzīvotāju, bet Francijā 3,9% iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!