Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pēc brutālās vēstures skolotāja slepkavības Francijas drošības spēki piektdien aizturējuši vēl 27 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par nelikumīga satura izplatīšanu internetā.

"Sociālo tīklu novērošana un cīņa pret naidu internetā tiks pastiprināta," pēc Nacionālās drošības padomes sanāksmes Parīzē paziņoja Francijas premjerministrs Žans Kasteks.

Tiks ieviesti arī stingrāki likumi, saskaņā ar kuriem draudēšana kādam, publiskojot šīs cilvēka personiskos datus, tiks uzskatīta par kriminālpārkāpumu, norādīja premjerministrs.

47 gadus vecais vēstures skolotājs tika noslepkavots 16.oktobrī Parīzes rietumu piepilsētā Konflānā-Sentonorīnā pie skolas, kurā viņš strādāja. Viņam tika nogriezta galva.

Uzbrucējs bija 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečenu imigrants Abdullahs Anzorovs, kuru sašāva policija un kurš no gūtajiem ievainojumiem vēlāk mira.

Izmeklētāji uzskata, ka Anzorovs uzbruka Patī, jo skolotājs stundā par vārda brīvību oktobra sākumā bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu.

Viens no aizdomās turamajiem ir tēvs vienam no Patī skolēniem. Viņš bija sācis internetā kampaņu pret Patī.

Pēc slepkavības policija veica kratīšanu 56 adresēs, atklāja Kasteks, bet plašāku informāciju par aizturēšanām nesniedza.

Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņojis, ka decembra sākumā valdībā notiks debates par likumu pret separātismu un radikālo islāmu.

Patī slepkavība šokēja Franciju. Nedēļas nogalē tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai paustu solidaritāti ar noslepkavoto skolotāju.

Makrons trešdien vadīja pasākumu Patī piemiņai Parīzes Sorbonnas universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!