Francijas pilsētas pārņēmušie nemieri naktī no sestdienas uz svētdienu turpinās jau desmito nakti. Vairākās Francijas pilsētās šonakt sadedzinātas vairāk nekā 900 automašīnas, bet 200 cilvēki arestēti.
Parīzes centrs, Francijas dienvidu pilsēta Tulūza un Nantesa bija pēdējās no kurām saņemti ziņojumi par nemiernieku izraisītajām nekārtībām, ziņo ārvalstu mediji.

Nekārtības un vandālisms pilsētās turpinās neskatoties uz Francijas valdības paziņojumu, ka tā ir cieši nolēmusi pārtraukt nemierus.

Pēc piektdienas nakts, kad nemieri izcēlās vairākās Francijas pilsētās, iekšlietu ministrs Nikolas Sarkozī nemierniekus brīdinājis, ka daudz nopietnākiem cietumsodiem.

Arī šonakt par uzbrukumiem tik ziņots no Nicas, Lilles, Marseļas un Dižonas. Francijas galvaspilsētā Parīzē šonakt tika aizdedzinātas četras mašīnas pie Francijas valdības ēkas un pāris mašīnas sadedzinātas arī Parīzes ielās.

Piesardzības dēļ dažos Parīzes rajonos tika atcelti nakts autobusu reisi. Debesīs virs Parīzes patrulēja policijas helikopteri, lai vajadzības gadījumā varētu sekot nemierniekiem un notvert nekārtību cēlājus.

Kādā Francijas ziemeļu pilsētā Normandijā naktī sadedzinātas vismaz 50 mašīnas, aizdedzināts arī iepirkšanās centrs, pasta nodaļa kā arī divas skolas.

Jau ziņots, ka nemieri sākās kad kādā Parīzes piepilsētā, bēgot no policijas, ar elektrību tika nosisti divi pusaudži, kurī mēģinot bēgt rāpās pāri elektrostacijas nožogojumam..

Pusaudžu vecāki un piepilsētas iedzīvotāji pusaudžu nāvē vainoja policiju, kura savu vainu noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!