Foto: EP/Scanpix/LETA
Lai Francijā apmeklētu muzejus, teātrus, kinoteātrus vai Eifeļa torni Parīzē, interesentiem no trešdienas, 21. jūlija, nepieciešams Covid-19 sertifikāts, un šīs jaunās prasības ir pirmais solis jaunajā kampaņā pret, kā brīdina valdība, "stratosfērisko" vīrusa delta paveida izplatību.

Lai saņemtu sertifikātu, jābūt apliecinājumam par pabeigtu vakcināciju, negatīvu testa rezultātu vai pārslimošanu.

Prasības attiecībā uz kultūras un tūrisma objektiem stājās spēkā trešdien ar valdības dekrētu.

Stingrākie nosacījumi attiecas uz pasākumiem un vietām, kur pulcējas vairāk nekā 50 cilvēki.

Noteikumi padarīti stingrāki, valstij gatavojoties ceturtajam inficēšanās vilnim.

Jaunās prasības skars arī tirdzniecības izstādes un sporta pasākumu vietas, teikts oficiālajā žurnālā publicētajos noteikumos.

Prezidents Emanuels Makrons par izmaiņām pavēstīja pagājušajā nedēļā.

No augusta sākuma prasības attieksies arī uz tālsatiksmes vilcieniem, bāriem, restorāniem, iepirkšanās centriem un slimnīcām.

Augustā gaidāmajām izmaiņām datums vēl nav noteikts.

Francijā šobrīd inficēšanās ar Covid-19 vīrusu notiek nepieredzēti strauji vīrusa delta paveida izplatības dēļ, otrdien brīdināja veselības ministrs Olivjē Verāns, jauno koronavīrusa gadījumu skaitam atbilstoši oficiālajām aplēsēm aizvadīto 24 stundu laikā sasniedzot 18 000.

Inficēšanās līmenis ir augstākais kopš maija vidus, kad valsts sāka atvieglot trešo stingrās karantīnas režīmu.

Francija vīrusa delta paveida izplatības dēļ gatavojas ceturtajam infekcijas vilnim un cenšas nodrošināt iespējami plašāku vakcināciju.

Jaunie dati liecina, ka "šis nav laiks šaubām vai kautrībai", vēršoties pie vakcinācijas skeptiķiem, otrdien norādīja ministrs, uzsverot, ka augstas pūļa imunitātes panākšana ar plašu vakcinācijas aptveri ir "vienīgais veids, kā no Covid tik vaļā reizi par visām reizēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!