Foto: Reuters/Scanpix

Vienai no trim sievietēm, kas iesaistītas džihādistu terorakta mēģinājumā pie Parīzes Dievmātes katedrāles 2016. gadā, tiesa Francijā piektdien piesprieda astoņu gadu cietumsodu par agrāk izdarītiem noziegumiem.

22 gadus vecā Inesa Madani tika notiesāta trīs dienu ilgā prāvā, kurā viņu apsūdzēja potenciālu džihādistu mudināšanā doties uz Sīriju un piedalīties uzbrukumos Francijai, ko viņa darījusi no 2015. gada martam līdz 2016. gada jūnijam.

Viņa saziņai izmantoja šifrētās ziņapmaiņas lietotni "Telegram", kuru plaši izmanto džihādisti.

Tiesnese Izabella Prevo-Deprē sacīja, ka Madani "savervēja" ietekmīgs grupējuma "Islāma valsts" džihādists Umars Diau, kurš pazīstams arī kā Abu Barru.

Madani sociālajos tīklos lietoja dažādus pseidonīmus, piemēram, uzdevās par džihādistu Abu Suleimanu, kurš atgriezies no Sīrijas pilsētas Rakas uzbrukumu sarīkošanai Francijā.

Madani advokāte sacīja, ka kliente, kas tolaik bija 18 gadu vecumā, bijusi "meitene atzinības un mīlestības meklējumos". Advokāte nosauca tiesas spriedumu par "pieņemamu lēmumu".

Madani prāva par mēģinājumu pie Parīzes Dievmātes katedrāles aizdedzināt automobili, kurā bija iekrauti seši gāzes baloni, sāksies 23. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!