Foto: EPA/LETA
Francijas varas iestādes pirms Jaunā gada tradicionāli ierobežoja petaržu, benzīna un alkohola tirdzniecību un grasās naktī nodrošināt papildu likumsargu patruļas, lai automašīnu dedzinātāji un neapzinīgi autovadītāji nesabojātu svētkus citiem, ziņo "RIA Novosti", atsaucoties uz Francijas masu medijiem.

Francijas iekšlietu ministrs Klods Geāns aicināja pašvaldības uz mobilizāciju un pastiprinātu modrību svētku laikā. Vietējām varas iestādēm jāierobežo alkohola tirdzniecība un lietošana masu pasākumos Jaungada naktī, jāierobežo arī benzīna tirdzniecība kannās un stingri jāuzrauga pirotehnikas tirdzniecības noteikumu ievērošana.

Parīzē no 28.decembra līdz 2.janvārim aizliegts privātpersonām pārdot naftas produktus kannās, gāzi un pirotehniku. Parīzes centrā, kur Jaungada naktī paredzēti masu pasākumi, aizliegs arī alkohola tirdzniecību stikla tarā.

Petaržu tirdzniecība un benzīna pārdošana kannās aizliegta arī vairākos citos Francijas rajonos.

Ar ierobežojumiem un papildu patruļām varas iestādes cer izvairīties no bēdīgas tradīcijas – automobiļu dedzināšanas, kas kļuvusi par galveno Jaungada nakts ziņu Francijā pēdējos gados. Pērn gan Iekšlietu ministrija ziņoja, ka auto dedzināšanas gadījumu skaits samazinājies, taču precīzus skaitļus neatklāja, lai neuzkūdītu dedzinātājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!