Francijas parlaments apstiprinājis likumprojektu, kas par krimināli sodāmu uzskata Pirmā pasaules kara laikā Osmaņu impērijas pastrādātā armēņu genocīda noliegšanu, ziņo ārvalstu mediji.
Likumprojekts, kura rezultātā par ārmēņu genocīda noliegšanu varēs piemērot līdz pat gadam cietumā vai 45 tūkstošu eiro lielu soda naudu, vēl jāizskata parlamenta augšpalātai Senātā, kā arī valsts prezidentam.

Turcija jau paudusi ļoti noraidošu attieksmi par Francijas rīcību, apstiprinot likumprojektu, un draudējusi Francijai ar ekonomiskām sankcijām.

Armēnija apgalvo, ka Osmaņu impērijas laikā 1915.gadā turki sistemātiski nogalinājuši 1,5 miljonus cilvēku, taču Turcija šo faktu kategoriski noliedz.

Turcija jau ilgstoši brīdinājusi Franciju neapstiprināt minēto likumprojektu, kas pēc Turcijas amatpersonu domām, iestājas pret vārda brīvību. Turcijas Ārlietu ministrs Abduls Guls ceturtdien izteicies: "Ja likumprojektu pieņems, Turcija visu nezaudēs, taču Francija zaudēs Turciju. Francija pārtaps valstī, kurā cilvēki, kas pauž savus uzskatus, tiek slodzīti cietumos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!