Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas valdība plāno padarīt stingrākus imigrācijas likumus, kā arī divas reizes no 45 uz 90 dienām pagarināt apcietinājuma laiku imigrantiem.

Francijai tās imigrācijas politika jāpadara atbilstoša tam, kāda tā ir citās Eiropas valstīs, pretējā gadījumā pastāv risks, ka tā kļūs par "pēdējā glābiņa valsti", sacīja iekšlietu ministrs Žerārs Kolons.

Tādās valstīs kā Vācija, Dānija un Nīderlande nelegālos imigrantus var turēt apcietinājumā līdz pat 18 mēnešiem, viņš piebilda.

Bēgļu pieplūdums ir "problēma, kas valstīm var radīt virkni sarežģījumu", sacīja Kolons, zīmējoties uz atbalsta pieaugumu labējiem spēkiem nesenajās vēlēšanās Austrijā un Vācijā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons vairākkārt norādījis, ka Francijai ir jādara vairāk, lai uzņemtu īstus bēgļus, vienlaikus padarot efektīvāku noraidītu patvēruma meklētāju un nelegālo imigrantu deportēšanu.

Jaunais likumprojekts ir "līdzsvarots", sacīja Kolons, minot nosacījumus attiecībā uz nepilngadīgo bēgļu ģimeņu apvienošanos, kā arī uzturēšanās atļauju pagarināšanu humānu apsvērumu dēļ cilvēkiem, kas nav bēgļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!