Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ceturtdien Francijā notikusi sadursme starp policiju un protestētājiem pēc tam, kad valdība lēma virzīt pensiju reformu bez tās apstiprināšanas parlamenta apakšpalātā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Valdības plāni palielināt pensionēšanās vecumu izraisīja saspringtas politiskās diskusijas un nu jau divus mēnešus ilgušus protestus. Neapmierinātu iedzīvotāju pūlis pulcējās Parīzē Konkordijas laukumā, lai protestētu pret valdības lēmumu palielināt pensionēšanās vecumu no 62 uz 64 gadiem.

Ceturtdien, 16. martā, premjerministre ierosināja Francijas konstitūcijas 49. pantu, kas ļauj valdībai virzīt pensiju reformu bez tās apstiprināšanas apakšpalātā. Šis paziņojums raisīja neapmierinātību opozīcijas starpā. Daudzi premjerministres virzienā raidīja neapmierinātus saucienus, citi dziedāja Francijas himnu un turēja gaisā plakātus ar uzrakstiem "64 gadi, tas būs nē". Opozīcija paziņoja, ka iesniegs neuzticības ierosinājumu valdībai.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tūkstošiem cilvēku izgāja ielās Parīzē un citās pilsētās, kur dziedāja valsts himnu, lai protestētu pret paziņojumu par pensiju reformas virzīšanu bez tās apstiprināšanas parlamenta apakšpalātā . Policija arestēja 120 cilvēkus. Konkordijas laukumā policija centās savaldīt pūli, izmantojot vairogus un asaru gāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!