Pēc pasaulē pēdējās nedēļās notikušo pasažieru lidmašīnu katastrofu virknes Francija publicējusi aviokompāniju "melno sarakstu", kurām drošības apsvērumu dēļ aizliegts ielidot tās teritorijā.
No pirmdienas Civilās aviācijas pārvaldes (DGAC) interneta mājaslapā publicētajā sarakstā iekļautas piecas ārzemju kompānijas - "Air Coryo" (Ziemeļkoreja), "Air Saint-Thomas" (ASV), "International Air Service" (Libērija˙), "Lineas AER de Mozambique" LAM (Mozambika) un "Phuket Airlines" (Taizeme).

Sarakstā norādīts, ka Libērijas gadījumā aizliegums attiecas arī uz pārvadātāju "Transairways", kura nofraktējusi LAM lidmašīnas.

Mājaslapā arī norādīts telefona numurs, pa kuru var saņemt papildus informāciju par aviokompānijām.

Saskaņā ar DGAC skaidrojumu, saraksts nav galīgs un tajā iekļautās aviokompānijas var svītrot, ja tās spēs pierādīt savu atbilstību starptautiskajiem standartiem.

Saraksts izplatīts pēc Francijā izskanējušajām šaubām par Kolumbijas aviokompānijas "West Caribbean Airways" lidmašīnas "MD-82" tehnisko stāvokli, kura 16.augustā nogāzās Venecuēlas rietumos, nogalinot 152 Francijas pilsoņus un astoņus apkalpes locekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!