Francija kļuvusi par pirmo valsti, kas publiskojusi savus par nezināmiem lidojošiem objektiem (NLO) savāktos failus.
Ceturtdien valsts kosmosa aģentūra (CNES) atklāja interneta lapu, kurā ir dokumenti par vairāk nekā 1600 NLO novērošanas gadījumiem pēdējo piecdesmit gadu laikā.

Arhīvos, kas tiks papildināti katru reizi, kad tiks paziņots par jaunu gadījumu, apkopoti precīzi notikumu apraksti, sākot ar viegli apstrīdamiem gadījumiem un beidzot ar tādiem, kas joprojām mulsina pat visskeptiskākos zinātniekus.

"Šī ir pirmā tāda lapa pasaulē," paziņoja aeronautikas inženieris Žaks Patenē, kas vada "neidentificētu lidojošu fenomenu" izpētes biroju.

NLO fenomens vienmēr izraisījis pastiprinātu interesi, kā arī radījis neskaitāmas sazvērestību teorijas par to, ka valdība tur slepenībā atklājumus un informāciju par NLO, jo to uzskata par sabiedrībai pārāk šokējošu un biedējošu.

"Protams, tādas lietas kā tā, kur kāda sieviete ziņo, ka redzējusi lidojošu objektu, kas izskatījies pēc lidojoša tualetes papīra ruļļa, izmeklēt nav vērts," sacīja Patenē.

Tomēr daudzas citas lietas, kurās lidojošus objektus novērojuši vairāki cilvēki vienlaikus - vismaz reizi tūkstošiem cilvēku visā Francijā, un fiziski pierādījumi kā apdegumi, kā arī radaru mērījumi tiek uztverti ļoti nopietni.

Muskuļainu apsargu falanga izveidoja barjeru pie kosmosa aģentūras (CNES) galvenās mītnes, kur tika paziņots par interneta lapas izveidi, "lai atturētu nelūgtus ufologus," paskaidroja kāda amatpersona.

No 1600 lietām, kas reģistrētas kopš 1954.gada, gandrīz 25% klasificētas kā D gadījumi. Tas nozīmē, ka, "neskatoties uz labu vai pat ļoti labu informāciju un uzticamiem lieciniekiem, mēs esam sastapušies ar kaut ko tādu, ko nespējam izskaidrot", pastāstīja Platenē.

Interneta lapas adrese ir "www.cnes.fr/web/4461-geipan.php".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!