Francijā otrdien sāka trūkt degvielas un sākās tās normēšana, kravas mašīnu un ātrās palīdzības šoferiem, taksistiem un lauksaimniekiem otro dienu pēc kārtas turpinot naftas noliktavu blokādi, protestējot pret augstām degvielas cenām.
Paniska degvielas iegāde, kas notika nedēļas nogalē un pirmdien, ir iztukšojusi degvielas krājumus uzpildes stacijās. Protestētāji otrdien turpināja bloķēt ieejas 60 no 70 Francijas naftas noliktavām.

Dižonas pilsētā Francijas austrumos vairs nebija degvielas 80 procentos uzpildes staciju (DUS), bet valsts otrā lielākajā pilsētā Lionā - vairāk nekā pusē no visām DUS.

Līdzīga situācija bija visā Francijā, un varas iestādes sāka ierobežot degvielas iegādi. Vāras un Ronas departamentos valsts dienvidos vieglo automašīnu šoferi drīkst iegādāties dīzeļdegvielu par summu līdz 150 frankiem (12,6 latiem) vai benzīnu - līdz 200 frankiem (16,8 latiem), bet smago mašīnu vadītāji varēs iegādāties tikai dīzeļdegvielu vērtībā līdz 600 frankiem (50,4 latiem).

Vāras departamenta iestādes arī aizliedza uzpildīt degvielas kannas.

Francijas kravas mašīnu un ātrās palīdzības šoferi, taksisti un lauksaimnieki aicina valdību samazināt nodokļus, kuru dēļ degvielas cenas Francijā ir otras augstākās Eiropā pēc Lielbritānijas. Nodokļi sastāda 83 procentus no benzīna cenas uzpildes stacijās un 77 procentus no dīzeļdegvielas cenas.

Protestētāji otrdienas rītā kurināja ugunskurus dzelzceļa sliežu malā, šādi apturot Bordo - Lilles ātrvilcienu, un paziņoja, ka plāno bloķēt šo dzelzceļa līniju līdz otrdienas pēcpusdienai.

Arodbiedrību un valdības sarunas pirmdien izjuka abu pušu pārāk atšķirīgas nostājas dēļ, bet tās paredzēts atsākt otrdien ap pulksten 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!