Foto: Arhīva foto

Francija nedēļas laikā sāks piegādāt Ukrainai apsolītos bruņutransportierus AMX-10, svētdien paziņojusi Parīze.

AMX-10, kas tiek izmantoti kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem, ir salīdzinoši ļoti viegli un mobili. Tie ir paveci, bet darbojas labi, iepriekš norādīja kāda Francijas amatpersona.

Vairāk par to, kas ir AMX-10RC un kāpēc tas nav tanks, var lasīt šeit.

AMX-10 parasti tiek izmantoti izlūkošanai un uzbrukumiem ienaidnieka tankiem.

Francijas aizsardzības ministrs Sebastjēns Lekornī intervijā laikrakstam "Le Parisien" atklāja, ka pirmie "vieglie tanki" Ukrainai tiks piegādāti līdz nākamajai nedēļas nogalei.

Ministrs neatklāja, cik AMX-10 tiks piegādāti Ukrainai pirmajā sūtījumā, norādot, ka nevēlas dot Krievijai nekādu stratēģisko informāciju.

Francijas prezidents Emanuels Makrons janvāra sākumā apsolīja piegādāt Ukrainai AMX-10, un Lekornī atklāja, ka Ukraiņu karavīru apmācība šīs tehnikas izmantošanā jau ir gandrīz pabeigta.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 142 860 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 590 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 3310 tankus, 6545 bruņutransportierus, 2327 lielgabalus, 469 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 243 zenītartilērijas iekārtas, 298 lidmašīnas, 287 helikopterus, 2016 bezpilota lidaparātus, 873 spārnotās raķetes, 5196 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 224 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!