Kopumā par 120 miljardiem franku (aptuveni 10 miljardiem latu) 2001.-2003. gadā tiks samazināts nodokļu apjoms Francijā, preses konferencē paziņoja ekonomikas un finansu ministrs Lorāns Fabiuss.
Programma paredz samazināt ienākuma nodokli, kompāniju peļņas nodokli, kā arī vairāku naftas produktu nodokli un pilnībā atcelt autoīpašnieku nodokli. To iespējams īstenot, jo palielinājušies ekonomikas pieauguma tempi un valsts kasē parādījies neparedzēts naudas līdzekļu pārpalikums, kā arī radusies pārliecība saglabāt pašreizējo labvēlīgo konjunktūru ilgākā laika posmā.

Pēc Fabiusa teiktā, ienākuma nodokļa samazināšanu izjutīs 94 procenti nodokļu maksātāju; šī nodokļa apjoms tiks samazināts vidēji par 10 procentiem.

Vidēji par 10 procentiem samazināsies arī nodoklis, kuru maksā uzņēmumi un kompānijas. Tiks samazināts māju apkurei izmantojamā mazuta nodoklis, kā arī pilsoņu iemaksas īpašajā sociālajā fondā.

Pilnībā tiks atcelts auto īpašnieku nodoklis, kas tika ieviests 1956. gadā kā pagaidu solis. Katru gadu valsts kasē tika iemaksāti 12 miljardi franku (viens miljards latu) šā nodokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!