Foto: AFP/Scanpix

Kopš Parīzes teroraktiem Francijā seškārt pieaudzis pret musulmaņiem vērstu incidentu skaits, ceturtdien paziņojusi organizācija, kas seko līdzi šādiem gadījumiem.

Balstoties uz Francijas Iekšlietu ministrijas datiem, Nacionālā observatorija pret islamofobiju gada pirmajā ceturksnī reģistrējusi 222 pret musulmaņiem vērstus incidentus. 2014.gada pirmajā ceturksnī organizācija reģistrēja tikai 37 šādus gadījumus.

Visvairāk incidentu - 178 - noticis janvārī pēc tam, kad brāļi Šerifs un Saīds Kuaši 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet nākamajā dienā Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Observatorijas vadītājs Abdallahs Zekri norādīja, ka organizācija šādu pret musulmaņiem vērstu incidentu pieaugumu nav pieredzējusi, kopš 2011.gadā sāka savu darbību.

"Tā ir pirmā reize, kas esam reģistrējuši granātu mešanu vai ieroču pielietošanu," viņš piebilda.

Zekri norādīja, ka uzbrukums "Charlie Hebdo" žurnālam un tam sekojošie terorakti nekādā veidā neattaisno šo naida uzliesmojumu vai atriebību pret Francijas musulmaņiem, kuri nav atbildīgi par teroristu rīcību vai vainīgi pie tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!