Francijas iedzīvotāji ar nepacietību gaida, kad tiks pasludināts spriedums lietā par plašāko pedofīlijas skandālu valsts vēsturē, informē ārvalstu prese.
Par savu un svešu bērnu seksuālu izmantošanu valsts ziemeļu pilsētā Anžē tikuši aizturēti 65 vīrieši un sievietes.

Prokurori apgalvo, ka seksuāli izmantoti tikuši 45 bērni vecumā no sešiem mēnešiem līdz 14 gadiem, bieži vien apmaiņā pret nelielām naudas summām vai cigaretēm, informē BBC.

Iespējams, tiesa savu lēmumu varētu nolasīt trešdienas vakarā. Ja tiktu atzīta viņu vaina, daļai apcietināto varētu tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Par pedofīliju apsūdzēti 39 vīrieši un 26 sievietes vecumā no 27 līdz 73 gadiem, un viņi savas pretlikumīgās darbības veikuši laika posmā no 1999.gada janvāra līdz 2002.gada februārim.

Apsūdzēto vārdus atklāt publiski ir aizliegts, tādējādi cenšoties pasargāt šo cilvēku bērnus. Daļa bērnu ir snieguši liecības, kuru ierakstus lietas piecu mēnešu ilgās izskatīšanas laikā noklausījās tiesa.

Aptuveni 20 no apsūdzētajiem dažos punktos ir atzinuši savu vainu, taču pārējie apgalvo, ka nav neko zinājuši par pedofīlu tīklu. Aizstāvības advokāti ir pieprasījuši atbrīvot vairākus no viņu klientiem, par iemeslu minot pierādījumu trūkumu, kā arī faktu, ka daži no viņiem bērnībā cietuši no līdzīgas seksuālas izmantošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!