Francijā sabiedriskā transporta darbinieki sākuši vienas dienas streiku, kas gandrīz pilnībā bloķējis vilcienu, autobusu un metro satiksmi, raksta BBC. Streiks sākās trešdienas pievakarē pēc vietējā laika.
Šis ir pirmais pārbaudījumus kopš prezidenta Nikolā Sarkozī stāšanās amatā, un viņa uzdevums tagad ir atrisināt nesaskaņas par sabiedriskā sektora reformām, tajā skaitā plāniem samazināt pensionāru privilēģijas, kas pašlaik ir īpaši izdevīgas valsts sabiedriskā transporta sistēmas, enerģētikas kompāniju un citiem darbiniekiem.

No 400 TGV vilcieniem ceturtdien kursē tikai 46, Parīzē metro, autobusi un reģionālie pārvadātāji kursē ar ļoti lieliem starplaikiem, traucēta satiksme no lidostas uz pilsētas centru, tāpēc arī aviokompānijas brīdina par iespējamu dažu reisu kavēšanos.

Daudzi darbinieki vienojušies ar darba devējiem par brīvdienu, citi sarunājuši ar kolēģiem kopīgi izmantot mašīnas vai arī dodas uz darbu ar velosipēdu. Tiek plānots, ka transporta sistēmas ierastais darba temps atjaunosies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!