Foto: AP/Scanpix
Francijas policija veikusi vairākus jaunus reidus un arestējusi vismaz 10 cilvēkus, kurus tur aizdomās par saistību ar islāmistiskām organizācijām, kas varētu būt bijušas saistītas ar „Tulūzas teroristu” Mohamedu Meru.

Lielākā daļa šīs nedēļas reidu veikti Francijas dienvidos un dienvidrietumos, tai skaitā Marseļā, ziņo ārvalstu mediji.  Tomēr viens reids veikts arī Robē pilsētā pie Beļģijas robežas. Reidos piedalījušies Francijas īpašo vienību policisti.

„Arestētajām personām ir līdzīgs profils kā Mohamedam Meram. Tie ir izolēti indivīdi, kas gājuši pa radikalizācijas ceļu," BBC citē avotu Francijas policijā. Tiek uzskatīts, ka šajos reidos pārsvarā „medī" radikāla grupējuma „Forsane Alizza" (Goda bruņinieku) biedrus. Šo grupējumu martā Francijas varas iestādes oficiāli aizliedza.

„Delfi" jau vēstīja, ka reidi sākās marta beigās, kad Francijas policija aizturēja 20 personas, kuras tiek turētas aizdomās par islāma ekstrēmismu. Reidi notikuši gan Tulūzā, kur darbojies septiņu cilvēku slepkavībās aizdomās turētais "Tulūzas terorists" Mohameds Mera, gan citās pilsētās. Policija meklē Meras noziegumu līdzdalībniekus, bet avoti ziņojuši, ka tam nav tiešas saiknes ar notikušajiem reidiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!