Francijas Nacionālā sapulce pieņēmusi likumprojektu, kas pieļauj saukt pie kriminālatbildības personas, kuras "nevērības, nolaidības vai neuzmanības" dēļ izraisījušas sievietei negribētu spontāno abortu.
Šāda likumdošanas iniciatīva tika izvirzīta saistībā ar reālu gadījumu tiesu praksē, kad tiesa attaisnoja šoferi, kas bija notriecis sievieti sestajā grūtniecības mēnesī un tādēļ viņa zaudēja gaidāmo bērniņu. Šoferis tika notiesāts slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, bet tiesa apelācijas prāvā viņu attaisnoja, jo nepiedzimis bērns Francijā netiek atzīts par tiesību subjektu.

Kā LCI televīzijai piektdien izteicies valdošās Prezidenta vairākuma apvienības (UMP) līderis Filips Dusts-Blazī, valdība ar šo likumprojektu neapstrīd brīvprātīgus abortus. "Taču pastāvēja tiesiskais vakuums attiecībā uz sievietēm, kas zaudējušas gaidāmo bērnu citu cilvēku nolaidības vai paviršas attieksmes dēļ," viņš piebilda.

Lai likumprojekts iegūtu likuma spēku, tas vēl jāapstiprina Francijas Senātā, tomēr deputāti pieļauj iespēju, ka tur šis dokuments varētu tikt noraidīts, jo Senāta deputāti nesen atteicās pieņemt līdzīga rakstura grozījumu likumā par satiksmes drošību.

Kreisā opozīcija iebilda pret likumprojektu tik vētraini, ka pēc tā iesniegšanas Nacionālajai sapulcei pat nācās uz 10 minūtēm pārtraukt sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!