Francijā miris jau trešais Kreicfelda-Jakoba slimības upuris - 19 gadus vecais Arno Eboli. Kreicfelda-Jakoba slimība ir govju trakuma slimības jeb liellopu sūkļveida encefalopātijas (BSE) paveids cilvēkiem.
Eboli, kurš saslima pirms diviem gadiem, dzīvojis Parīzes tuvumā, ceturtdien informēja viņa ģimene. Viņam jau vairākus mēnešus bija slimības pēdējā stadija.

Eboli vecāki un vēl viena ar šo slimību miruša cilvēka ģimene panākusi tiesas piekrišanu veikt izmeklēšanu apsūdzībā par "slepkavību bez iepriekšēja nodoma vai dzīvības apdraudējumu bez iepriekšēja nodoma" saistībā ar govju trakuma slimības epizootiju.

"Viņš pirms nāves bija briesmīgā stāvoklī. Viņš izskatījās kā vecs vīrs," aģentūrai "Reuters" pastāstīja Eboli māte Dominika.

Eboli ģimene aicinājusi veselības aizsardzības amatpersonas sniegt palīdzību citām ģimenēm, kurās ir kāds sirgst ar šo mazpazīstamo slimību.. Tāpat viņi uzsvēruši, ka ir nepieciešams nodrošināt pacientu aprūpi mājās.

"Mēs uzstājām, lai viņš paliktu mājās, jo šī slimība ir pārāk briesmīga. Mēs līdz pašām beigām turējām viņa roku. Mēs zinājām, ka viņš mirs, bet šodien mums ir ļoti smagi. Tāds tukšums," atzina mirušā māte.

Zinātnieki uzskata, ka cilvēki ar Kreicfelda-Jakoba slimību var saslimt, ēdot ar BSE inficētu gaļu.

Eiropā ar Kreicfelda-Jakoba slimību miruši jau gandrīz simts cilvēku. Slimība laupījusi dzīvību 90 cilvēkiem Lielbritānijā, trijiem Francijā un vēl vienam Īrijā. Šobrīd Eiropā ir konstatēti vēl vairāki Kreicfelda-Jakoba slimības gadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!