Foto: Reuters/Scanpix
Pārdzīvojot virkni incidentu un milzīgu kavēšanos, pēc 24 stundu ilga ceļojuma Francijas dienvidus sasnieguši desmitiem pārguruši vilciena pasažieri.

Strasbūru nakts vilciens atstāja svētdien plkst.21.30 (plkst.22.30 pēc Latvijas laika), lai dotos uz Nicu Francijas dienvidu piekrastē un Portbovu Spānijā, kad to pārsteidza "virkne ārkārtas incidentu", paziņoja Francijas valstij piederošā dzelzceļa kompānija SNCF.

"Mēs esam ļoti atviegloti, ka esam ieradušies. Mēs jūtamies kā kuģa katastrofā cietušie," pavēstīja viena no pasažierēm, kad viņa kopā ar savu partneri un diviem četrus un vienu gadu veciem bērniem pirmdienas vakarā beidzot sasniedza Portbovai līdzās esošo Francijas pilsētu Perpiņānu.

Saskaņā ar maršrutu vilcienam pa ceļam bija jāsadalās, līdz pirmdienas plkst.8.30 no rīta (plkst.9.30 pēc Latvijas laika) daļu pasažieru nogādājot Nicā un otru daļu Portbovā. Bet naktī tas uz vairākām stundām iestrēga dienvidos no Strasbūras. Pasažieriem nācās gaidīt līdz sešiem no rīta, līdz ieradīsies vilciena mašīnista aizvietotājs, pavēstīja SNCF.

Vairums pasažieru gulēja savās sēdvietās vai sakarsušajās guļamkupejās, bet dažus iereibušus pasažierus izsēdināja policija par traucēšanu pārējiem ceļotājiem.

Turpinot ceļu, vilcienu vēl uz trim stundām aizkavēja remontdarbi, lai novērstu bojājumus vienā no motoriem, AFP pavēstīja pasažieri.

Vilciens uzkavējās kādā stacijā "bez apkures vai gaismas", dažiem pasažieriem atrodoties un "nervu sabrukuma robežas", AFP atzīmēja viens no pasažieriem.

Pirmdien sešos vakarā vilciens sasniedza Lionu, nobraucot mazāk nekā pusi no paredzētā maršruta.

Lionā daži pasažieri tika pārsēdināti čartera ātrvilcienā tieši uz Portbovu, bet pārējie turpināja ceļu.

Vairāki desmiti ceļojuma nomocīto pasažieru Perpiņānu beidzot sasniedza pirmdien desmitos vakarā, no kuriem daži tālāk ar autobusu devās uz Portbovu, ziņo SNCF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!