Foto: Reuters/Scanpix

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss sestdien paziņoja, ka vairs neuzskata par nepieciešamu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atkāpšanos pirms politiskajām pārmaiņām Sīrijā.

"Cīņa pret ''Daesh'' ("Islāma valsti") ir ļoti svarīga, taču tā būs pilnībā efektīva tikai tad, ja ir apvienoti visi Sīrijas un reģionālie spēki," intervijā Francijas reģionālajam laikrakstam "Le Progres" pavēstīja Fabiuss.

"Kā tas ir iespējams, ka Bašars al Asads ir prezidents, viņš, kurš ir padarījis tik daudz zvērību, un pret kuru ir liela daļa iedzīvotāju?" norādīja Fabiuss. "Apvienotai Sīrijai ir vajadzīga politiska pārmaiņa. Tas nenozīmē, ka Bašaram al Asadam ir jādodas prom jau pirms pārejas perioda, ir jābūt garantijām nākotnei."

Līdz šim Francija kopā ar saviem sabiedrotajiem uzstāja, ka Asadam ir jāatkāpjas, lai varētu panākt politisku risinājumu vairāk nekā četrus gadus ilgstošajam konfliktam.

Taču bijušas arī pazīmes, ka Parīze varētu mīkstināt savu pozīciju, jo tagad par galveno prioritāti kļūst ''Daesh'', kas sarīkoja slaktiņu Parīzē, nogalinot 130 cilvēkus.

Francijas ārlietu ministrs jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pieļauj Asada režīma spēku piedalīšanos cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Viņš vēlāk precizēja savu nostāju, sakot, ka Sīrijas valdības spēki varētu piedalīties cīņā pret ''Daesh'' pēc režīma nomaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!