Foto: AFP/Scanpix
Francijas Konstitucionālā tiesa piektdien lēmusi par labu likumprojektam, kas viendzimuma pāriem atļaus precēties un adoptēt bērnus.

Tas nozīmē, ka jaunais ļoti pretrunīgi vērtētais likums varētu stāties spēkā jau tuvāko pāris dienu laikā, jo Francijas prezidents Fransuā Olands ir paziņojis, ka parakstīs likumu, tiklīdz Francijas Konstitucionālā tiesa būs pasludinājusi savu spriedumu.

Tomēr Konstitucionālā tiesa norādīja, ka viendzimuma pāru tiesības uz adopciju automātiski nenozīmē tiesības uz bērnu un katrā šādā adopcijas lietā noteicošais faktors būs bērna intereses.

Jau ziņots, ka pagājušajā mēnesī Francijas parlamenta apakšpalāta otrajā un galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas viendzimuma pāriem atļaus precēties un adoptēt bērnus. Tomēr labējā spārna likumdevēji no konservatīvās Tautas kustības savienības (UMP) apstrīdēja likuma nosacījumus Konstitucionālā tiesā.

Likumprojekts par viendzimuma laulību legalizāciju Francijā tika vērtēts ļoti pretrunīgi. Saistībā ar šo jautājumu aizvadītajos mēnešos notikušas daudzas demonstrācijas un ielu protesti, kas nereti pārauguši vardarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!