Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ja saglabāsies pašreizējie apstākļi, Eiropas Savienība (ES) nepiekritīs "Brexit" termiņa pagarinājumam, atsaucoties uz Francijas ārlietu ministra Žana Īva Ledriāna teikto, raksta portāls "Politico".

"Britiem ir mums jāpasaka, ko viņi vēlas," norādīja Francijas politiķis. "Mēs to ["Brexit" termiņa pagarināšanu] nedarīsim ik pēc trim mēnešiem," viņš piebilda.

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons uzsvēris, ka vēlas ar ES panākt vienošanos un nepieprasīt "Brexit" termiņa pagarināšanu. Aizvadītajā nedēļā britu parlaments atbalstīja priekšlikumu, kas paredz, ka Džonsonam jāpieprasa "Brexit" termiņa pagarinājums, ja viņam neizdodas panākt vienošanos ar bloku. Premjers iepriekš norādījis, ka Lielbritānija no ES izstāsies 31. oktobrī un neatkarīgi no tā, vai tas notiks ar vienošanos vai bez.

Lielbritānijas finanšu ministrs Sadžids Džavids paziņojis, ka Džonsons oktobrī dosies uz Eiropadomes tikšanos, lai panāktu vienošanos ar ES. Džavids piebilda, ka premjers nepieprasīs "Brexit" termiņa pagarināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!