Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns pirmdien sacīja, ka Krievijai "visi elementi" ir savās vietās, lai sāktu "plašu ofensīvu" pret Ukrainu.

"Vai ir visi elementi plašai Krievijas spēku ofensīvai Ukrainā? Jā, tie ir, tas ir iespējams, tas ir iespējams ļoti ātri," telekanālam "France 5" sacīja ministrs.

Nekas gan neliecina, ka Krievija lēmumu jau būtu pieņēmusi, viņš piebilda.

Eiropas Savienība kopā ar citiem Rietumu sabiedrotajiem solījusi Krievijai noteikt masīvas sankcijas, ja tā atkal iebruks Ukrainā.

ASV brīdinājušas, ka Krievija var iebrukt kuru katru dienu, un Vašingtonas Rietumu sabiedrotie draudējuši noteikt Krievijai smagas ekonomiskās sankcijas uzbrukuma gadījumā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pirmdien pavēstīja, ka daži no Krievijas plašajiem militārajiem manevriem drīz tiks izbeigti, tiesa, citi tiks turpināti.

Vēl pirms tam Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sacīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka ir "iespēja" panākt vienošanos ar Rietumiem drošības jomā.

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!