Francijas galēji labējā partija "Nacionālā fronte" (FN) pirmdien sāka parakstu vākšanu pret Turcijas uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES), vienlaikus apsūdzot prezidentu Nikolā Sarkozī savas sākotnējās, pret Ankaras centieniem negatīvās nostājas kardinālā mainīšanā.
"Tas ir FN, kas, šķiet, ir vienīgais opozīcijas spēks Francijā, pienākums atvērt acis saviem līdzpilsoņiem," norādīja partijas viceprezidente Marine Lepēna, FN līdera Žana Marī Lepēna meita.

Savā priekšvēlēšanu kampaņā Sarkozī vērsās pret Turcijas dalību ES un tikai pagājušajā nedēļā paziņoja: "Es neuzskatu, ka Turcija pieder Eiropai, un vienkārša iemesla dēļ - tā ir Mazāzijā."

Tomēr FN apgalvo, ka prezidents pagājušajā mēnesī atkāpies no saviem vārdiem, uzrunājot vēstniekus un sankcionējot iestāšanās sarunu turpināšanu ar Ankaru.

Galēji labējie norāda arī uz Eiropas lietu ministra Žana Pjēra Žujē izteikumiem, ka Parīzei jāatsakās no tā sauktās konstitucionālās klauzulas, kas paredz par katras nākamās potenciālās ES dalībvalsts uzņemšanu rīkot Francijā referendumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!