Franču policija ziņo, ka pēc trīs nedēļu nekārtībām, kas bija pārņēmušas lielāko daļu Frnacijas pilsētu, nemieri sāk pierimt, bet apdrošināšanas kompānijas aprēķinājušas, ka nemieri izmaksās vismaz 230 miljonus ASV dolāru.
Trešdienas naktī Francijas pilsētās tika sadedzinātas 98 automašīnas un Franču policija norāda, ka šis skaits īpaši nepārsniedz auto dedzināšanu gadījumus pirms nemieru sākuma 27. oktobrī.

Taču ārkārtas situācija Frnacijā saglābāsies vēl vismaz trīs mēnešus. Trīs nedēļas ilgušajās nekārtībās Francijā sadedzinātas 9000 automašīnas, bet aptuveni 3000 cilvēku arestēti.

Ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts 9.novembrī ļauj Francijas varas iestādēm veikt māju pārmeklēšanu un aizliegt cilvēku pulcēšanos.

Nekārtības sākās pēc tam, kad divi āfrikāņu izcelsmes pusaudži tika nosisti ar elketrību bēgot no policijas. Nemieri izpletās no Frnacijas galvaspilsētas parīzes piepilsētas uz vairākām pilsētām visā Frnacijā.

Nekārtības galvenokārt notika pilsētās, kur galveno iedzīvotāju daļu veidoja etniskās minoritātes āfrikāņi un musulmaņi. Ārvalstu mediji ziņo, ka bezdarba līmenis etnisko minoritāšu apdzīvotajās vietās sasniedz pat 40%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!