Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas transporta policija Parīzes dzelzceļa stacijā sašāvusi vīrieti, kas, saukdams "Allahu Akbar", draudējis likumsargiem ar nazi, otrdien pavēstīja policija un prokuratūra.

Vīrietis policistiem uzbrucis īsi pirms pusnakts Senlazāra stacijā, kas ir viena no dzīvākajām Francijas galvaspilsētas dzelzceļa stacijām.

"Divi policisti lika lietā dienesta ieročus, lai sevi aizsargātu un viņu neitralizētu. Par ievainoto indivīdu tālāk parūpējās ārkārtas dienesti," pavēstīja Francijas nacionālā dzelzceļa operatoruzņēmums SCCF.

Uzbrucējs sašauts divas reizes, un viņa veselības stāvoklis ir kritisks, norādīja Parīzes prokuratūra.

Uzsākta izmeklēšana par valsts amatpersonas slepkavības mēģinājumu, kūdīšanu uz vardarbību un vardarbību ar ieroča pielietošanu.

Uzbrucējs iepriekš drošības dienestu redzeslokā nebija nonācis.

Francijas sabiedrība turpina dzīvot paaugstinātas trauksmes stāvoklī kopš 2015.gada janvāra islāmistu teroraktiem, kuros tika nogalināti 130 cilvēki.

2020.gada beigās tika pieredzēti vairāki islāma radikāļu terorakti, kuros uzbrucējs bijis tikai viens. Šādā uzbrukumā 2020.gada oktobrī tika nogalināts skolotājs Samuels Patī.

Uzbrukumā, kas izraisīja šoku Francijas sabiedrībā, terorists skolotājam nogrieza galvu, pēc tam kad viņš nodarbībā par vārda brīvību saviem audzēkņiem bija parādījis musulmaņu pravieša Muhameda karikatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!