Francijas policija svētdien publicēja fotogrāfiju, kurā redzams trešais no trim teroristiem pašnāvniekiem, kas 13. novembrī Parīzes teroraktu laikā uzspridzinājās pie nacionālā stadiona "Stade de France" Parīzes piepilsētā Sendenī.

Izmeklētāji piektdien bija paziņojuši, ka šis terorists 3. oktobrī bijis starp bēgļiem Grieķijas Leras salā kopā ar vēl vienu teroristu, kura fotogrāfija ir publicēta, bet kurš vēl nav identificēts.

Līdz šim ir identificēts tikai viens no trim teroristiem, kas uzspridzinājās pie "Stade de France" – 20 gadus vecais Francijas pilsonis Bilals Hadfi, kurš dzīvoja Beļģijā.

Svētdien publicētajā fotogrāfijā redzamais vīrietis bija uzrādījis Grieķijas iestādēm Sīrijas pasi uz Mohammada al Mahmoda vārda, pavēstīja izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

Abi teroristi, kas bija ieradušies Leras salā, 8. oktobrī ar prāmi aizbrauca uz Grieķijas Pirejas ostu, bet pēc tam pievienojās migrantu straumei uz Serbiju.

Viņi bija starp septiņiem bruņotajiem vīriešiem un spridzinātājiem pašnāvniekiem, kas 13. novembrī sarīkoja koordinētus teroraktus Parīzē un Sendenī, nogalinot 130 cilvēkus un ievainojot vēl apmēram 350.

Izmeklētāji turpina meklēt Salahu Abdeslamu, kurš aizbēdzis no notikuma vietas un devies uz Beļģiju.

Trīs teroristi, uzspridzinoties pie "Stade de France" Sendenī, nogalināja vienu cilvēku. Pārējie teroraktu upuri gāja bojā Parīzē, kur citi teroristi uzbruka koncertzālei "Bataclan" un vairākiem bāriem un restorāniem.

Atbildību par šiem teroraktiem ir uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!