Pretterorisma policijas vienība piektdien iebrukusi kādā dzīvoklī Francijas dienvidu pilsētā Monpeljē, kur aizturēja četrus par "neizbēgama teroristu uzbrukuma" plānošanu aizdomās turamos, ziņo BBC.

Aizturēti trīs vīrieši un sešpadsmit gadus veca meitene, kura iepriekš internetā bija publicējusi dažādus uzsaukumus dalībai džihādā jeb svētajā karā. Viņa publiski izteikusi vēlmi pievienoties "Daesh" Sīrijā vai Irākā vai arī veikt uzbrukumu Francijā.

Policija terorakta plānotājiem uz pēdām nākusi pēc tam, kad viņi iegādājušies acetonu, kas tiek izmantots sprāgstvielu izgatavošanā.

Dzīvoklī atrastas vēl citas sprāgstvielu izejvielas, no kādām bija izgatavotas arī 2015. gada Parīzes uzbrukumos izmantotās sprāgstvielu vestes.

Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklēšanai tuvi avoti ziņo, ka viens no aizturētajiem plānojis rīkot pašnāvnieka-spridzinātāja uzbrukumu. Vietējais medijs "M6 Info" ziņojot, ka uzbrukuma mērķis bijusi plānota kāda populāra tūristu apskates vieta Parīzē, bet tiesībsargi norādījuši, ka pagaidām aizdomās turēto mērķis vēl jānoskaidro.

Francijā kopš 2015. gada sākuma džihādistu uzbrukumos nogalināti vismaz 230 cilvēki. Pagājušajā nedēļā notika pēdējais no radikālo islāmistu uzbrukumiem, kad 29 gadus vecs ēģiptietis Abdulahs Reda al-Hamami ar mačeti ievainoja karavīru pie Luvras muzeja Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!