Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidenta un premjerministra algas ir samazinātas par 30 %, tagad premjerministrs un prezidents Fransuā Olands saņems 14 910 eiro (10 408 lati) mēnesī. Likums, kurš nosaka augsto amatpersonu algu apmēru, piektdien publicēts Francijas valdības oficiālajā laikrakstā, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

"Valsts vadītāja, premjerministra un Francijas valdības locekļu algu samazināšanas bija viens no pirmajiem Ministru padomes lēmumiem sanāksmē 17. maijā Fransuā Olanda vadībā," oficiālo laikrakstu citē aģentūra "Itar-Tass". Par 30 % - līdz 9940 eiro (6938 lati) samazinātas arī ministru kabineta locekļu algas.

Ar šo lēmumu valdība vēlas samazināt atšķirību starp nodrošināto iedzīvotāju slāni un cilvēkiem ar zemiem ienākumiem. Iniciatīvu samazināt algas izrādīja prezidents Fransuā Olands, kurš priekšvēlēšanu kampaņas laikā solīja turpināt "ekonomiskās vienlīdzības politiku".

Teorētiski likums stājās spēkā jau 15. maijā, bet to vēl pārbaudīja Konstitucionālā padome, kura dokumentu apstiprināja tikai tagad, norāda laikraksts.

Olanda priekšteča Nikolā Sarkozī alga bija 21 300 eiro (14 870 lati). Olandam no pašreizējiem 14 910 eiro būs jānomaksā arī nodokļi, atgādina laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!