Foto: AFP/Scanpix
Francijas prokuratūra otrdien paziņojusi, ka apstrīdēs spriedumu, ar kuru attaisnota Vācijas pilsone Krista Frēliha, kura tika apsūdzēta par līdzdalību bēdīgi slavenā Venecuēlas terorista Karlosa Šakāļa 1982.gadā Parīzē sarīkotajā sprādzienā.

Šobrīd 69 gadus vecā sieviete, kura dzīvo Vācijas pilsētā Hannoverē, tika tiesāta viņai klāt neesot.

Pēc nosacītās atbrīvošanas Frēliha 2000.gadā aizbēga uz Vāciju. Tiesā Parīzē, kas norisinājās no 7.novembra līdz 15.decembrim, viņu pārstāvēja franču advokāts, kurš lūdza viņu attaisnot.

Viņa tika apsūdzēta par dalību Karlosa sarīkotajā automašīnas uzspridzināšanā netālu no Elizejas laukiem 1982.gada 22.aprīlī.

Frēliha tiek turēta aizdomās par teroraktā izmantotās automašīnas "Opel Kadett" nomāšanu. Šajā eksplozijā dzīvību zaudēja viens cilvēks un vēl 66 tika ievainoti.

Prokuratūra pieprasīja apsūdzētajai piespriest 15 gadus ilgu cietumsodu.

Karloss Šakālis, kura īstais vārds ir Karloss Iļjičs Ramiress Sančess, ir lūdzis tiesu apžēlot par viņa kādreizējo līdzgaitnieci.

Tagad Frēlihas lieta tiks izskatīta no jauna reizē ar Šakāļa apelācijas prasību pārskatīt viņam pagājušajā nedēļā piespriesto mūža ieslodzījumu.

Jau ziņots, ka pagājušajā ceturtdienā tiesa piesprieda Karlosam maksimālo soda mēru, ko bija pieprasījusi prokuratūra, proti, mūža ieslodzījumu ar noteikumu, ka viņš var pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, agrākais, pēc 18 gadiem.

Karloss tika notiesāts par vairāku sprādzienu sarīkošanu Francijā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tomēr intervijās medijiem komunistu terorists ir dižojies, ka kopumā īstenojis vairāk nekā 100 uzbrukumus.

Pašreiz viņš jau izcieš mūža ieslodzījumu, kas viņam piespriests par 1975.gadā pastrādāto divu Francijas policistu un kāda policijas informatora slepkavību.

Pēc divas desmitgades ilgas bēguļošanas Karlosu 1994.gadā Hartūmā arestēja Francijas slepenā dienesta aģenti, kuriem atbalstu sniedza Sudānas valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!