Marokānim Ajubam el Hazani, kurš pagājušajā nedēļā sarīkoja teroraktu Amsterdamas-Parīzes ātrvilcienā, līdzi bijušas 270 patronas viņa triecienšautenei un benzīna pudele, otrdien paziņoja Francijas prokuratūra.

Tāpat viņam līdzi bijusi pistole "Luger" un kancelejas nazis. Pirms uzbrukuma viņš savā mobilajā telefonā vietnē "YouTube" skatījies džihādistu video, sacīja prokurors Fransuā Molāns.

Terorists Eiropā no Turcijas atgriezies jūnijā.

4.jūnijā Hazani lidojis no Antakjas, Turcijā, uz Tirānu, Albānijā, sacīja prokurors.

Pratināšanas gaitā Hazani noliedza, ka viņš būtu ceļojis uz Turciju. Kā skaidro prokurori, Turcijas apmeklējums norāda arī uz iespējamo Sīrijas apmeklējumu.

Kā ziņots, 25 gadus vecs marokānis Ajubs el Hazani piektdien Briselē iekāpa ātrvilcienā Amsterdama-Parīze, bruņojies ar Kalašņikova triecienšauteni, automātisko pistoli un kabatas nazi. Viņš atklāja uguni uz pasažieriem, taču teroristu pievārēja vilcienā esošie ASV karavīri un kāds brits, nogāžot viņu uz grīdas.

Hazani pēdējā laikā dzīvojis Spānijā.

Jaunietis bijis iekļauts Francijas specdienestu datubāzēs kā cilvēks, kurš atrodas radikālo islāmistu ideju ietekmē. Bijis arī zināms, ka viņš uzturējies Sīrijā, bet Spānijā apmeklējis radikālo sludinātāju sprediķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!