Foto: AFP/Scanpix

Franču iknedēļas satīras žurnāls "Charlie Hebdo" publicējos komiksu par pravieša Muhameda dzīvi, kuram plānotas vairākas daļas, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

"Mēs pārcēlām Muhameda dzīvi uz zīmējumiem tā, kā to ataino musulmaņu hronikas. Bez jelkāda papildus humora," vēsta žurnāla redakcija. "Kādam komikss var šķist zaimojošs, taču tas nav tāds un atbilst musulmaņu hronikām," piebilduši redakcijā.

Pirmajā komiksa sērijā, kas redzams jaunajā žurnāla numurā, attēlots baltā tērpies vīrietis, kurš cauri tuksnesim ved kamieli.

BBC atgādina, ka šis nav pirmais gadījums, kad pasaules mediji publicē pravieša Muhameda attēlus. Pirmo karikatūru ar Muhamedud publicēja Dāņu žurnāls 2005.gadā. Vēlāk to pārpublicēja mediji Austrijā, Francijā, Vācijā un Spānijā. Šī karikatūra toreiz izsauca diplomātisko skandālu.

Pērn septembrī "Charlie Hebdo" arī nopublicēja pravieša Muhameda karikatūru. Toreiz Francijas musulmaņu sabiedrības pārstāvji nosodīja žurnālu, aicinos musulmaņus visā pasaulē notikušo uztvert mierīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!