Foto: AFP/Scanpix

Francijas parlamenta augšpalāta Senāts piektdien apstiprināja likumprojektu, ar kuru viendzimuma pāriem atļauts precēties un adoptēt bērnus.

Balsošana, senatoriem paceļot roku, notika pēc vairākām spraigu debašu dienām.

Likumprojekts ir formāli vēl jānodod izskatīšanai otrajā lasījumā parlamenta apakšnamam Nacionālajai sapulcei, kur dokuments pirmajā lasījumā ar pārliecinošu balsu vairākumu tika pieņemts 12.februārī.

Senatori jau trešdien apstiprināja likumprojekta svarīgāko - pirmo - paragrāfu, kurā viendzimuma pāriem piešķirtas tiesības precēties un adoptēt bērnus. Toreiz "par" balsoja 179, bet "pret" - 157 deputāti.

Tieslietu ministre Kristiāna Tobira pauda gandarījumu par Senāta balsojumu, sakot, ka tas stiprinājis Francijas sabiedrību, "homoseksuāļu pāriem apliecinot vienkāršu pilnas pilsonības atzīšanu".

Sagaidāms, ka likums stāsies spēkā vasaras sākumā, kad to būs parakstījis prezidents un tas būs publicēts oficiālajā laikrakstā.

Viendzimuma laulību legalizācija ir viens no prezidenta Fransuā Olanda priekšvēlēšanu solījumiem.

Jau tagad Francijā viendzimuma pāri var reģistrēt partnerattiecības, tomēr sociālisti nolēmuši legalizēt homoseksuāļu laulības un ļaut geju un lesbiešu pāriem adoptēt bērnus.

Pret šo soli iestājās labējā opozīcija un katoļu baznīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!