Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas spēki pametuši Timbuktu pilsētu Mali. Tas noticis aptuveni deviņus gadus pēc militārās operācijas sākuma Āfrikas valstī, raksta "Al Jazeera".

Tieši Timbuktu 2013. gada 2. februārī bijušais Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja par Francijas militārās ofensīvas sākumu Mali.

Otrdien Francijas karogs tika nolaists un tā vietā pacelts Mali karogs militārajā bāzē, kur pēc tam, kad Francija sāka karaspēka izvešanu, bija palikuši aptuveni 150 karavīri.

Paziņojumā Francijas militārpersonas uzsvēra, ka Mali armija uztur "spēcīgu garnizonu Timbuktu", papildus gandrīz 2200 Apvienoto Nāciju Organizācijas miera uzturētājiem, kas tur dislocēti pastāvīgi.

Mali ir nomocījis konflikts, kas sākās 2012. gadā. Karadarbība izplatījusies arī Mali kaimiņvalstīs, tostarp Burkinafaso un Nigērā.

Francija šā gada sākumā paziņoja, ka līdz 2022. gada sākumam no Sāhelas reģiona izvedīs vairāk nekā 2000 karavīru, pārorientējot savus militāros spēkus uz nemiernieku operāciju neitralizēšanu, kā arī vietējo armiju stiprināšanu un apmācību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!