Parīzes civillietu tiesa piektdien noraidīja Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī šķirtās sievas Sesīlijas prasību, kurā viņa lūdza apturēt žurnālistes un viņas agrākās draudzenes Annas Bitonas sarakstītās grāmatas "Sesīlija" nonākšanu grāmatnīcu plauktos. Izdevumā bijušo dzīvesbiedru Sesīlija Sarkozī dēvē par brunču mednieku un sliktu tēvu.
Sesīlijas advokāte Mišela Kaena nekavējoties paziņoja, ka bijusī pirmā lēdija tiesas spriedumu pārsūdzēs augstākā tiesu instancē, kas prasību izskatīs vēlāk piektdien.

Tomēr grāmatnīcas jau piektdien izdevumu bija sākušas tirgot, kā tas arī iepriekš bija paredzēts.

Sesīlijas advokāti tiesā ceturtdien uzsvēra, ka grāmata būtiski pārkāpj tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību. Tomēr tiesnesis nosprieda, ka pat uz laiku noteikts grāmatas tirdzniecības aizliegums būtu nodarītajam neproporcionāls sods, īpaši ņemot vērā, ka grāmata jau tiek tirgota un daudzi nedēļas žurnāli publicējuši tās fragmentus.

Prezidents ir brunču mednieks, skopulis, cilvēks, kurš nevienu nemīl, pat ne savus bērnus, mēnesi pēc laulības šķiršanas sacījusi Sesīlija, raksta Bitona.

Daļa Nikolā personības izraisa izsmieklu, un 11 laulības gados Sesīlija centusies to savaldīt. Pēc šķiršanās prezidents zaudējis pašcieņu, līdz četriem rītā dzīvojot pa karaoke bāriem, grāmatā apgalvo bijusī pirmā lēdija.

"Nikolā neizskatās kā republikas prezidents," Bitona citē Sesīliju Sarkozī. "Viņam piemīt nopietnas uzvedības problēmas."

Nikolā Sarkozī ir pirmais Francijas prezidents, kura laulība šķirta prezidentūras laikā. Ar Sesīliju viņam ir kopīgs 10 gadus vecs dēls Luī.

Bet ar iepriekšējo sievu Marī Dominiku Kulioli prezidentam ir vēl divi dēli - 22 gadus vecais Pjērs un 21 gadu vecais Žans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!