Foto: AFP/Scanpix

Francijas tiesa trešdien noraidījusi bijušā Starptautiskā Valūtas fonada (SVF) vadītājā prasību pārtraukt tiesvedību, kurā Strosam-Kānam draud apsūdzības sutenerismā, atsaucoties uz viņa advokātu, vēsta aģentūra “Reuters”.

Lēmums seko nedēļu pēc tam, kad Stross-Kāns panāca mierizlīgumu citā prāvā Ņujorkā. 63 gadus vecais Kāns finansiāli vienojās ar Ņujorkas viesnīcas istabeni Nafisatu Diallo, kura viņu apsūdzēja seksuālā uzbrukumā.

Tomēr Francijas tiesas lēmums izgaisināja cerības ātri izbeigt izmeklēšanu cita seksa skandāla lietā šajā valstī.

Strosa-Kāna advokāti norādīja, ka šo tiesas lēmumu pārsūdzēs. “Dominika Strosa-Kāna aizstāvības komanda ir pārliecināta, ka viņš galu galā tiks attaisnots šajās absurdajās apsūdzībās sutenerismā,” paziņoja advokāts Henrijs Leklercs.

Stross-Kāns, kuram reiz bija cerības kļūt par Francijas prezidentu, tiek turēts aizdomās par līdzdalību sutenerismā, piedaloties seksa ballītēs Francijas ziemeļos. Stross-Kāns apsūdzības noliedz. Viņš apgalvo, ka nav zinājis, ka dažas no sievietēm ballītēs ir bijušas apmaksātas prostitūtas.
Strosa-Kāna advokāti norāda, ka satikšanās ar prostitūtām nav nelegāla un ka izmeklētājiem nav pamata bijušo SVF vadītāju apsūdzēt nelegālajā sutenerismā.

Jau vēstīts, ka Strosam-Kānam izdevās vienoties par mierizlīgumu ar Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabeni Nafisatu Diallo, kura viņu apsūdzēja seksuālā uzbrukumā. Tiesnesis nolēma, ka 63 gadus vecā Strosa-Kāna un 33 gadus vecās Diallo vienošanās detaļas būs konfidenciālas. Domājams, ka vienošanās tika panākta par ievērojamu naudas summu no Strosa-Kāna puses.

Stross-Kāns ir iesaistīts arī vairākos seksa skandālos Francijā.
Francijas prokuratūra oktobrī izbeidza izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka vairākos seksa skandālos iesaistītais Stross-Kāns ir piedalījies grupveida izvarošanā ASV.

Arī franču rakstniece un žurnāliste Tristana Banona pērn apsūdzēja Strosu-Kānu mēģinājumā viņu izvarot, tomēr oktobra vidū atteicās no nodoma iesniegt civilprasību, jo Francijas prokurori izbeidza izmeklēšanu lietas noilguma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!