Foto: Reuters/Scanpix

Francijas policija sākusi izmeklēšanu par to, kā Francijas televīzijas kanāls ticis pie policijas un par "Tulūzas teroristu" dēvētā terorista Mohameda Meras pārrunu ierakstiem tā aplenkuma laikā Tulūzā, ko TV pārraidījusi svētdien, vēsta raidsabiedrība BBC.

Televīzijas kanāls "TF1" svētdien pārraidīja ierakstu, kurā dzirama saruna starp dzīvoklī ielenkto teroristu un policiju.

Par notikušo ir sašutuši Meras upuru radinieki. Sarunu pārraidīšanu nosodījis arī Francijas iekšlietu ministrs Manuels Valss, norādot, ka šāda rīcība izrāda niecieņu pret terorista upuru tuviniekiem, turklāt tas noticis laikā, kad vēl turpinās ar slepkavībām saistītā tiesvedība.

Jau vēstīts, ka 23 gadus vecais Mohameds Mera martā Tulūzā un tās apkārtnē nošāva trīs karavīrus, bet pēc tam arī trīs skolēnus un skolotāju pie Ebreju skolas Tulūzā.

Kad policija nonāca uz terorista pēdām, viņš 21. martā aizbarikādējās savā dzīvoklī, kuru aplenca policija. Nākamajā dienā Mera gāja bojā, kad policijas specvienība iebruka dzīvoklī.

Ielenkuma laikā ar rāciju palīdzību, policija ar teroristu runājusi vairāk nekā 20 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!